Cevizli Köy Ekmeği Tarifi - Hamur Yoğrulmuyor - Fırın ısıtılmıyor

Gönderen Konu: Cevizli Köy Ekmeği Tarifi - Hamur Yoğrulmuyor - Fırın ısıtılmıyor  (Okunma sayısı 142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    Balım

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 15
  • Konu: 5
  • Puan +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Kırkağaçlı
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı

Püf Noktalar :
✔Ekmek yapmamış veya yapmaya çekinen Arkadaslarima insAllah bu tarifimle az da olsa Cesaret verebilirim.
✔Ekmeginizi ısıya dayanıklı  kapaklı bir Tavada veya kapakli bir borcamda  pisirmenizi tavsiye ederim.
✔Şayet evinizde bu tarz bir tencereniz yok ise, kelepceli kalıp kullanabilirsiniz, Kelepceli kalıpta kapak olmadığı için, mutlaka Fırın tabanina  ısıya dayanakli su dolu  kase yerleştirin, çünki Ekmek nemli bir klimada harika kabarır 👍su dolu kasenizi 40 dakika sonra cikarabilirsiniz .
✔Her Fırın farklılık gösterebilir lütfen Ekmeginizi kontrol edin yanmasın.
✔Susam, Ceviz,Aycekirdegi isteğe bağlıdır, tabiki sade olarakta Ekmeginizi yapabilirsiniz.
✔Ekmek yapmak bukadar kolayken ev Ekmeği yapmanizi Canı Gönülden Tavsiye ederim ⚘
Yapıcak Arkadaslarima şimdiden Afiyet olsun 🌷


Buyrun Malzemeler⤵
Kullandığım ölçü :250 ml Su bardağı
•4 su bardağı Iliksu
•4 su bardağı Un
•3 su bardağı Tambugdayunu
•1 yemek kaşığı Şeker
•1 yemek kaşığı Tuz (hafif tepeli)
•yarım su bardağı Ceviz
•yarım su bardağı Ayçekirdegi
•1 yemek kaşığı Susam
•çeyrek su bardağı Zeytinyaği
•1 paket Tozmaya  (veya yarım paket Yaşmaya)

Yüzeyi için :
•2 yemek kaşığı Zeytinyağı

Pişme Süresi :
•Soğuk Fırına verip  alt üst ayar 240° dereceye Firininizi ayarlayin,bir saat kapaklı olarak daha sonra kapağı çıkarıp tekrar 15/20 dakika kapaksiz olarak pisicek.
Kolay Gelsin 🌷